Uw vragen over onze lasergraveer machines en lasersnijders op een rijtje


Wat is een lasersnijder en wat is een lasergraveer machine?

Bij lasersnijden, snijdt de lasermachine het materiaal en bij lasergravuren, graveert de lasermachine een illustratie in het materiaal.

Onze lasersnijders kunnen zowel lasergraveren als lasersnijden. In de Ruida software kunt u eenvoudig doormiddel van kleuren aangeven of u een gravure of snijlijn wilt creëren.

Bij graveren legt de machine korte lichte snijlijnen naast elkaar zodat er een geheel vlak wordt gegraveerd. Bij het snijden loopt de machine de enkele lijn langs die in de tekening staat en snijdt deze met meer vermogen door en door.

Waarvoor kunt u een laser cutter of laser graveer machine gebruiken?

Met de lasercutter of lasergraveermachine kunt u eenvoudig vele materialen bewerken. Wilt u weten welk materiaal u kan laseren of graveren kijk dan even in onze materialenlijst.

Welke materialen kan ik met een laser snijder of lasergraveer machine bewerken?

Op deze pagina is een materialen lijst voor zowel de laser snijder als de lasergraveer machine te vinden. Hierin staat eenvoudig uitgelegd met een + of een – of het gekozen materiaal te graveren of snijden is.

Hoe werkt een lasersnijder en hoe werkt een laser graveer machine?

De lasersnijder of wel de laser graveer machine werkt door middel van een X en Y as beweging. Zo kan de laserkop van de lasermachine op elke gewenste plek komen. De lasertube word doormiddel van spiegels naar voren gebracht tot de laserkop. In de laserkop wordt de laserstaal gebundeld tot een gefocuste laserpunt. Hierdoor is de laserstraal dusdanig sterk dat er materialen mee gesneden of gegraveerd kunnen worden.

Wat kost een laser snijder en laser graveermachine nu precies?

Wat een goede laser snijder of graveermachine ongeveer kost wordt vaak gevraagd. De onderdelen die in een machine zijn verwerkt bepalen of het een goede of minder goede lasermachine of graveermachine is. Door de plastic slijtage onderdelen voor stalen onderdelen te vervangen en het juiste merk onderdelen te gebruiken, krijgt u een goede laser of gravure machine. Veel klanten vragen wat nu het verschil is met een machine die ze zelf importeren of een machine die ze bij ons kopen.
Het antwoordt daarop is vrij eenvoudig. De onderdelen verschillen. Op de lange duur gaan onze lasermachines veel langer mee dan de plastic variant.